• Ik vond een eendenbek altijd vreselijk, maar nu weet ik hoe ik me moet ontspannen.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Die krampen waren wel pijnlijk, maar duurden niet lang. Door jullie uitleg wist ik dat het bijna voorbij was.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat een keuze: ik had gewoon nooit gedacht dat ik ooit voor deze beslissing zou komen te staan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat fijn dat mijn vriend erbij mocht blijven!

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

De kliniek

ASK biedt advies, behandeling en begeleiding bij vragen op het gebied van seksualiteitszorg, anticonceptie, soa-preventie en de behandeling van onbedoelde of ongewenste zwangerschap. ASK is er voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en culturen.

Eerstelijnscentrum
ASK is een door de overheid erkende en gesubsidieerde kliniek. De kliniek stemt haar aanbod af op vragen uit de samenleving op het gebied van seksualiteit. Multiculturele verschillen worden daarbij onderkend en gerespecteerd. ASK werkt nauw samen met de Rutgershuizen, dat wil zeggen dat je voor de meeste vragen over anticonceptie, SOA en seksualiteit, die op deze website worden genoemd, geholpen zult worden door een medewerker van één van de Rutgershuizen. De Rutgershuizen zijn zelfstandig en maken gebruik van de faciliteiten en deels ook het personeel van de ASK klinieken. Voor meer informatie over de Rutgershuizen: www.rutgerszuid.nl of www.rutgershuis-oost.nl

Toegankelijk
Iedereen met vragen over seksualiteit, anticonceptie en soa-bestrijding kan zonder verwijzing direct een afspraak maken bij ASK. Ook als je anoniem wilt blijven, kun je bij ons terecht. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot seksualiteitszorg en seksuele voorlichting. Voor zwangerschapsafbreking (abortusbehandelingen) is in de meeste gevallen een verwijzing van een arts noodzakelijk. De mogelijkheid van vroege zwangerschapsafbreking moet, binnen de kaders van de wet, voor alle vrouwen toegankelijk zijn. Als een keuze voor een abortus is gemaakt, wordt deze vervolgens door gespecialiseerde artsen uitgevoerd in een veilige omgeving.

Vertrouwen en privacy
Niet iedereen vindt het makkelijk om te praten over seksuele gezondheid of seksualiteit. De medewerkers van onze kliniek weten dat en zijn eraan gewend om je daarbij te helpen. Zij hechten veel belang aan klantvriendelijkheid, zorgvuldigheid, vertrouwen en respect voor ieders mening. De vrije, weloverwogen keuze van de cliënt staat altijd centraal. Vanzelfsprekend wordt de privacy van iedere cliënt zorgvuldig gewaarborgd. Zonder jouw toestemming gaat geen enkele informatie naar andere betrokkenen, huisarts of instellingen.