• Ik sta helemaal achter mijn besluit, dankzij de warme ontvangst van de fijne mensen uit de kliniek.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik voelde mij heel serieus genomen en ging uiteindelijk opgelucht naar huis

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Thuis praten we nooit over seksualiteit. Hier kan dat gewoon en ik voel me er niet eens ongemakkelijk bij.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Is het nu al klaar? En die prikken dan? Die heb ik helemaal niet gevoeld!

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

Besluitvorming

Je zwangerschap beëindigen, dat doe je niet zomaar. Een dergelijk besluit gaat gepaard met allerlei rationele en emotionele overwegingen. Het is dan ook belangrijk dat je de beslissing niet in je eentje neemt, dat je het besluit in vrijheid neemt en dat het een weloverwogen besluit is waarbij je alle alternatieven tegen elkaar afweegt. En als je de beslissing neemt, moet je zeker zijn van je zaak: je kunt hem immers later niet meer terugdraaien. In Nederland geldt daarom een verplichte beraadtermijn van vijf dagen.

Beraadtermijn
Tussen het moment dat je met een arts praat over een abortus en de daadwerkelijke ingreep moeten minimaal vijf dagen zitten. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken met je huisarts als je een abortus overweegt. Ook als je nog twijfelt! Als je nog erg kort zwanger bent (minder dan zes weken), als je huisarts geen medewerking wil verlenen of als je redenen hebt om hierover niet met je huisarts te spreken, kun je ook direct bij ASK informeren naar de mogelijkheden.

Begeleiding
Vind je het moeilijk een besluit te nemen, dan kun je in de regio Arnhem contact opnemen met het FIOM, meer informatie vind je op de website van het FIOM  www.fiom.nl. In de regio Eindhoven is Lumens in de buurt  de organisatie waar je terecht kunt met jouw twijfels rondom de zwangerschap. Lumens kun je het beste per telefoon benaderen 040 - 2193451 (gratis nummer) of mobiel via 06 5274 6458 van de contactpersoon Cora van Hal.

Veelgestelde vragen