• Die krampen waren wel pijnlijk, maar duurden niet lang. Door jullie uitleg wist ik dat het bijna voorbij was.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik zorg al alleen voor twee kinderen, een derde kan ik echt niet aan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Thuis praten we nooit over seksualiteit. Hier kan dat gewoon en ik voel me er niet eens ongemakkelijk bij.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik voelde mij heel serieus genomen en ging uiteindelijk opgelucht naar huis

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

Na de behandeling

Thuis doe je het de eerste twee dagen rustig aan. Enig bloedverlies gedurende de eerste paar weken na de ingreep is normaal; vaak neemt het na enige dagen tijdelijk iets toe, mogelijk met wat stolsels en een ‘menstruatiegevoel’. Maar het kan ook voorkomen dat je de eerste dagen na de behandeling juist niet of weinig vloeit. En ook kun je tot aan de volgende menstruatie last hebben van bruinachtige afscheiding. De eerste menstruatie komt in ieder geval na vier tot zes weken.

Wij raden je aan in de eerste week na de behandeling nog geen tampons te gebruiken, geen geslachtsgemeenschap te hebben, niet in bad te gaan en geen sport te beoefenen. Thuis gebruik je de door ons voorgeschreven medicijnen.

Ter nacontrole doe je 4 weken na de behandeling een urinetest. Deze is belangrijk om zeker te weten dat de ingreep helemaal goed is verlopen. Bij eventuele klachten of problemen kun je contact opnemen met de huisarts of de kliniek.

Na een curettage kun je meteen weer zwanger worden. Daarom raden we aan meteen na de behandeling een voorbehoedsmiddel te gebruiken. Als je gekozen hebt voor de pil als voorbehoedsmiddel, dan kun je hier het beste op de dag van of één dag na de curettage mee starten.

Veelgestelde vragen