• Thuis praten we nooit over seksualiteit. Hier kan dat gewoon en ik voel me er niet eens ongemakkelijk bij.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat zijn jullie vriendelijk! Ik had me jullie veel strenger voorgesteld.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat fijn dat mijn vriend erbij mocht blijven!

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik dacht dat bij mij de pil niet werkte. Blijkt dat ik hem jaren verkeerd heb gebruikt!

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

Overtijd behandeling

Wanneer je menstruatie uitblijft, kan het zijn dat je zwanger bent. Mogelijk heb je bewust gevreeën zonder voorbehoedsmiddel, maar het is ook mogelijk dat er iets is misgegaan. Misschien scheurde het condoom, vergat je de pil op tijd in te nemen. Als je menstruatie uitblijft, is het hoe dan ook verstandig om snel actie te ondernemen. Je kunt dan een zwangerschapstest laten doen door je huisarts of door een arts van ASK. Natuurlijk kun je ook zelf een betrouwbare zwangerschapstest van de drogist of apotheek gebruiken om vast te stellen of je zwanger bent.

Een over tijd behandeling is het afbreken van hele korte zwangerschap, dat kan gebeuren met een abortuspil, een zuigcurettage met lokale verdoving, of een zuigcurettage met algehele narcose. De arts bepaalt welke behandeling mogelijk is.

Wanneer je minder dan 6 weken en 2 dagen zwanger bent, dan geldt er geen wettelijke bedenktermijn van 5 dagen. Ook hoef je dan geen verwijsbrief te hebben van een andere arts. De termijn die wordt bepaald met de echo in de kliniek is hierbij de bindende factor.


 

 

Veelgestelde vragen