• Wat zijn jullie vriendelijk! Ik had me jullie veel strenger voorgesteld.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Die krampen waren wel pijnlijk, maar duurden niet lang. Door jullie uitleg wist ik dat het bijna voorbij was.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik zorg al alleen voor twee kinderen, een derde kan ik echt niet aan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat fijn dat mijn vriend erbij mocht blijven!

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

HIV sneltest

In de ASK kliniek in Arnhem kun je ook een HIV sneltest laten uitvoeren. De HIV sneltest geeft je dezelfde dag nog duidelijkheid over of je het HIV virus bij je draagt De test kan, indien je wilt, anoniem worden uitgevoerd.

Procedure
Je kunt bij ons telefonisch een afspraak maken voor een HIV sneltest. Op de dag van je afspraak heb je eerst een gesprek met een verpleegkundige of arts om de aanleiding voor de test en de consequenties van testen te bespreken, je risico goed in te schatten en te praten over aanvullend onderzoek op andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Ook wordt dan uitgelegd hoe de test er precies verloopt.

Voor de HIV sneltest wordt met een vingerprik een druppel bloed afgenomen. Dit bloed wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van antistoffen. Je moet wachten op de uitslag: meestal word je al binnen een kwartier weer opgeroepen voor de uitslag van de test.

Goed nieuws
Bij een negatieve uitslag heb je geen antistoffen tegen HIV en ben je in principe klaar. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen, foldermateriaal mee te nemen en je kunt een vervolgafspraak maken, bijvoorbeeld voor een soa-onderzoek.

Slecht nieuws
De test op HIV kan een positief testresultaat geven: je hebt antistoffen tegen HIV en dus een HIV infectie. De hulpverlener zal je informeren over de betekenis van deze uitslag. Je wordt doorverwezen naar een HIV behandelcentrum.

Veelgestelde vragen