• Thuis praten we nooit over seksualiteit. Hier kan dat gewoon en ik voel me er niet eens ongemakkelijk bij.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik zorg al alleen voor twee kinderen, een derde kan ik echt niet aan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Ik sta helemaal achter mijn besluit, dankzij de warme ontvangst van de fijne mensen uit de kliniek.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

 • Wat een keuze: ik had gewoon nooit gedacht dat ik ooit voor deze beslissing zou komen te staan.

  Bel direct

  T 026 44 36 457

  of laat je
  terug bellen

Spiraaltje plaatsen

Bij ASK is het mogelijk een spiraaltje te laten plaatsen tijdens het spreekuur of in aansluiting op een abortus. Voordat wij dat doen, geven we je eerst informatie over de verschillende soorten spiraaltjes en adviseren we welk spiraaltje voor jou het meest geschikt is. Het is mogelijk dat je zorgverzekering dit vergoedt. Je kunt de spiraal ook in onze kliniek kopen.

Soorten spiraaltjes
Er zijn twee type spiraaltjes: spiraaltjes met hormonen en spiraaltjes met koper. Het koper in koperspiraaltjes zorgt ervoor dat zaadcellen niet meer in staat zijn een eicel te bevruchten. Met het koperspiraaltje blijft je menstruatiecyclus hetzelfde en kan je menstruatie langer en pijnlijker zijn dan je gewend bent. Het hormoon spiraal bevat het hormoon levonorgestrel. Bij gebruik van het hormoonspiraal wordt de menstruatie vaak minder, kan volledig verdwijnen of onregelmatig worden.

Plaatsing en controle
Het plaatsen van een spiraaltje in de baarmoeder gebeurt via de vagina en de baarmoedermond. Het spiraaltje is meteen werkzaam. Na ongeveer zes weken raden wij een controle met echo aan om te kijken of het spiraaltje nog goed in de baarmoeder zit. Als je geen klachten hebt, is daarna geen controle meer nodig.

Veelgestelde vragen