• Ik sta helemaal achter mijn besluit, dankzij de warme ontvangst van de fijne mensen uit de kliniek.

    Bel direct

    T 026 44 36 457

    of laat je
    terug bellen

  • Wat een keuze: ik had gewoon nooit gedacht dat ik ooit voor deze beslissing zou komen te staan.

    Bel direct

    T 026 44 36 457

    of laat je
    terug bellen

  • Thuis praten we nooit over seksualiteit. Hier kan dat gewoon en ik voel me er niet eens ongemakkelijk bij.

    Bel direct

    T 026 44 36 457

    of laat je
    terug bellen

  • Ik vond een eendenbek altijd vreselijk, maar nu weet ik hoe ik me moet ontspannen.

    Bel direct

    T 026 44 36 457

    of laat je
    terug bellen

Narcose

Zowel in ASK Arnhem als in ASK Eindhoven worden ook behandelingen uitgevoerd onder narcose (anesthesie). Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met anesthesiologen die al vele jaren ervaring hebben met het gebruik van narcose binnen de abortushulpverlening. Voorlopig zijn de anesthesiologen nog niet iedere dag in onze klinieken aanwezig. Wil je graag een behandeling onder narcose, dan is het dus verstandig dit bij het maken van de afspraak aan te geven. 

Voorbereiding
Als je kiest voor een behandeling onder algehele narcose, moet je nuchter verschijnen op de afspraak in de kliniek. Dit betekent dat je maag leeg moet zijn. Daarom mag je de laatste 6 uren voor de afspraak absoluut niets meer eten. Dit is noodzakelijk om te vermijden dat er tijdens de narcose maaginhoud terugloopt in de keel en mogelijk in de longen terecht komt: dit kan tot een levensgevaarlijke situatie leiden. De laatste 2 uur voor de afspraak mag helemaal niets meer gedronken worden. Daarvóór is het drinken van water, thee of koffie zonder melk wel toegestaan.

Het komt op het volgende neer: indien je niet nuchter bent, kun je geen narcose krijgen.

Samenvatting:
- Eten is toegestaan tot 6 uur voor de afspraak, daarna mag dit absoluut niet meer.
- Drinken: de laatste 2 uur voor de afspraak mag helemaal NIETS meer gedronken worden. Daarvóór is het drinken van water, thee of koffie zonder melk wel toegestaan.
- Medicatie: tot 60 minuten voor de afspraak kun je je gebruikelijke medicatie innemen met een slok water. UITZONDERING hierop zijn bloedverdunners en medicatie ten behoeve van diabetes mellitus (suikerziekte).

Je mag na de narcose geen voertuig besturen, hou daar rekening mee.

Het is gewenst om met begeleider de kliniek te verlaten.

Tijdens en na de behandeling
Als je de behandeling onder narcose ondergaat, merk je niets van de gehele behandeling. Wel kan het zijn dat je je de eerste dagen na de behandeling niet fit voelt. Dat ligt mogelijk deels aan de anesthesie, maar het kan ook komen door de ingrijpende gebeurtenis. Het lichaam moet zich in zijn eigen tempo herstellen. Dat heeft tijd nodig. Doe het daarom thuis de eerste 24 uur na de ingreep rustig aan en bestuur geen voertuigen. 

Download hier meer informatie over Behandeling onder Narcose »

Veelgestelde vragen